Kadriorgin palatsi ja taidemuseo

Kadriorgin palatsi ja taidemuseo

Kadriorgin palatsi

Kadriorgin palatsi on erityinen nähtävyys Tallinnan sydämessä, Viron pääkaupungissa. Sen rikas historia, upea arkkitehtuuri, laaja taidemuseo ja kaunis puistoalue tekevät siitä paikan, joka tarjoaa jotain jokaiselle kävijälle.

Venäjän tsaari Pietari Suuri rakennutti Kadriorgin palatsin 1700-luvun alussa kesäasunnokseen. Palatsin suunnitteli italialainen arkkitehti Niccoló Michetti. Rakennus on kaunis esimerkki Pohjois-Euroopan barokkiarkkitehtuurista. Palatsin pääsali on kahden kerroksen korkuinen, ja salin katto on koristeltu upeilla maalauksilla ja stukoilla eli koristeellisilla rappauksilla.

Vaikka palatsi oli alun perin tarkoitettu keisarillisen perheen kesäkodiksi, se jäi lopulta suurimmaksi osaksi käyttämättä alkuperäisessä tarkoituksessaan. Nykyään palatsin tiloissa toimii Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelma.

Kadriorgin taidemuseo

Kadriorgin palatsissa sijaitseva taidemuseo esittelee Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelmaa. Museossa on esillä Länsi-Euroopan ja Venäjän taidetta 1500–1900-luvuilta. Museon kokoelma tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri aikakausien taiteeseen ja ymmärtää sen merkitystä Viron kulttuuriperinnölle.

Museon perusnäyttelyssä on esillä lukuisten maailmankuulujen taiteilijoiden teoksia. Monipuolinen taidekokoelma tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen taiteen historiaan ja sen eri tyylisuuntiin.

Sijainti

Kadriorgin palatsi sijaitsee Tallinnan keskustassa, vain lyhyen matkan päässä vanhastakaupungista. Palatsille on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä, kuten raitiovaunuilla.

Aukioloajat ja liput

Kadriorgin palatsi on avoinna yleisölle ympäri vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Museo on avoinna tiistaina, keskiviikkona ja torstaista sunnuntaihin. Maanantaisin museo on suljettu.

Liput palatsiin ja taidemuseoon ovat kohtuuhintaisia, ja alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Pääsymaksut vaihtelevat aikuisten, opiskelijoiden, koululaisten ja perheiden välillä. Lisätietoja aukioloajoista ja pääsymaksuista löytyy museon verkkosivuilta.

Palatsin ympäröivä puistoalue

Kadriorgin palatsin ympäröivä puistoalue on yhtä vaikuttava kuin itse palatsi. Puutarhassa voi nähdä suihkulähteitä, aitoja ja kukkaistutuksia. Puiston vehreys ja rauha tarjoavat miellyttävän keitaan kaupungin vilinässä. Puistoalue on suosittu paikka sekä paikallisten että turistien keskuudessa, jotka tulevat nauttimaan sen kauneudesta ja rauhallisuudesta.

Kadriorgin alueen aktiviteetit

Kadriorgin alueella sijaitsee useita muita museoita, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Viron historiaan ja kulttuuriin. Nämä museot ovat hyvä lisä Kadriorgin palatsin ja taidemuseon vierailuun.

Alueella on useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja ihailla alueen kauniita maisemia. Lisäksi alueella järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Viron kulttuuriin ja perinteisiin.