Kadriorgin puisto

Kadriorgin puisto

Tervetuloa tutustumaan Tallinnan upeaan Kadriorgin puistoon! Tämä kaunis ja historiallinen puisto sijaitsee Kadriorgin asuinalueella Kesklinnan kaupunginosassa Tallinnassa, Virossa. Puisto kattaa huimat 70 hehtaaria ja on rakennettu Pietari Suuren kesäasunnon, Kadriorgin palatsin, ympärille. Puisto tarjoaa vierailijoilleen lumoavan yhdistelmän luonnonkauneutta ja kulttuurihistoriaa.

Puiston kauneus ja museot

Kadriorgin puisto tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Puiston alueelta löytyy useita museoita, kuten Kadriorgin palatsi, KUMU taidemuseo, Mikkeli museo, Pietari Suuren talomuseo ja Lasten museo Miiamilla. Näissä museoissa voit tutustua Viron rikkaaseen kulttuuriperintöön ja taiteeseen eri aikakausilta.

Puiston eri osissa voit ihailla kauniita lampia, kanaaleja sekä runsaita istutuksia. Puiston metsäisemmät alueet tarjoavat rauhallisen ympäristön luontoretkeilyyn ja rentoutumiseen. Puistossa sijaitsee myös tasokas ravintola Mon Repos, jossa voit nauttia herkullisesta ateriasta upeassa puuhuvilaympäristössä.

Kadriorg puiston sijainti

Japanilainen puutarha ja tapahtumat

Kadriorgin puistossa voi kokea myös eksoottisen tunnelman japanilaisessa puutarhassa. Puistoon rakennettiin vuonna 2011 japanilaistyylinen puutarha, joka on suunniteltu japanilaisen arkkitehdin Masao Sone toimesta. Japanilainen puutarha tarjoaa vierailijoilleen rauhallisen ja harmonisen ympäristön, jossa voi ihailla perinteistä japanilaista puutarhataiteen kauneutta.

Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten kesän päätteeksi järjestettävä valokarnevaali. Tämä värikäs tapahtuma tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman elämyksen valojen ja musiikin täyttämässä puistossa. Lisäksi puisto on suosittu piknik-paikka paikallisten keskuudessa, joten voit ottaa mukaasi eväät ja nauttia rentouttavasta päivästä puiston vehreissä maisemissa.

Puiston merkittävät kohteet

Kadriorgin puisto tarjoaa vierailijoilleen myös muutamia muita merkittäviä kohteita. Puiston reunalla sijaitsee Viron presidentinpalatsi, jota voi ihailla sen ulkoapäin. Puiston läheisyydessä voit tutustua myös Tallinnan kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voit nähdä laajan valikoiman eksoottisia kasveja ja nauttia kauniista puutarhasta.

Puiston puolelta lähtee myös kävelyreitti merenrantaan, jossa voit ihailla venäläisen panssarilaiva Rusalkan muistomerkkiä. Tämä kaunis muistomerkki on pystytetty Rusalkan uppoamisen muistoksi vuonna 1902.

Kadriorgin palatsi: Kulttuurihistorian helmi

Kadriorgin puiston ehdoton kohokohta on sen yhteydessä sijaitseva upea Kadriorgin palatsi. Tämä barokkityylinen palatsi rakennettiin alun perin Venäjän tsaari Pietari I:n kesäasunnoksi 1700-luvun alussa. Palatsin arkkitehtuurissa on vaikutteita Versaillesin palatsista, jota tsaari ihailee matkoillaan Pariisissa. Kadriorgin palatsi on nimetty tsaarin vaimon Katariinan mukaan. Vaikka palatsia ei juuri käytetty keisariperheen kesäasuntona, se on säilynyt upeana kulttuurikohteena.

Palatsin sisäpihalla voi ihailla sen kaunista arkkitehtuuria ja päästä tutustumaan Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelmaan. Palatsin puutarha tarjoaa kävijöilleen ilmaisen nähtävyyden, jossa voi nauttia kauniista kukkaistutuksista ja solisevista suihkulähteistä. Jos haluat tutustua palatsin sisään, sinulla on mahdollisuus vierailla taidenäyttelyssä, johon sisäänpääsymaksu on vain muutamia euroja. Palatsin alakerrassa toimii myös viehättävä kahvila, jossa voit nauttia vaikkapa ihanasta iltapäiväkahvihetkestä.