Tallinnan näköalapaikat

Tallinnan näköalatasanne

kohtuotsa näköalatasanne

Tallinnan näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Näitä kohteita on monipuolisesti tarjolla kaupungissa. Näköalapaikat tarjoavat mielenkiintoisia nähtävyyksiä historiallisista ja kulttuurillisista näkökulmista kaupunkimaisemiin. Tutustuminen näihin paikkoihin kannattaa, sillä ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden ihailla Tallinnan kauneutta eri näkökulmista. Kaupunkimaisemat avaavat silmien eteen upeita näkymiä, joissa voi ihailla Tallinnan kauniita katuja, kirkkoja ja rakennuksia.

Tallinnan näköalapaikoille pääsee helposti eri liikennevälineillä. Julkiset liikennevälineet tarjoavat kätevän tavan siirtyä paikasta toiseen, kun taas kävellen liikkuminen mahdollistaa kaupungin tunnelman todella imeytymisen. Myös taksilla tai vuokra-autolla liikkuminen voi olla vaihtoehto, jos haluaa olla liikkumisen suhteen joustava.

Kohtuotsa näköalatasanne

Mitä ovat Tallinnan näköalapaikat?

Mitä ovat Tallinnan näköalapaikat? Tallinnan näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia kaupungin yli. Nämä paikat ovat suosittuja sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

1. Toompean mäki: Toompean mäki on yksi Tallinnan tunnetuimmista näköalapaikoista. Täältä avautuu upea näkymä vanhaankaupunkiin ja sen punatiilisiin kattoihin.

2. Viru-hotellin ravintolan näköalakerros: Viru-hotellin ravintolan näköalakerros tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Täältä voit ihailla sekä vanhaakaupunkia että modernimpia osia kaupungista.

3. Olevisten kirkko: Olevisten kirkolle kiipeäminen kannattaa, sillä sieltä voi ihailla kaunista panoraamanäkymää yli koko kaupungin. Täältä näet myös meren ja sataman.

4. Linnanmäen näköalapaikka: Linnanmäen näköalapaikalta voi ihailla kaupungin maisemia, mukaan lukien Toompean mäen ja meren.

5. Radisson Blu Hotel Olümpian 26. kerroksen baari: Tämä baari tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Voit rentoutua ja nauttia lasillisen samalla, kun ihailet maisemia.

6. St. Olavin kirkko: St. Olavin kirkon tornista voi ihailla kaunista panoraamakuvaa Tallinnan yli. Tämä on mahtava paikka saada yleiskuva kaupungista.

Tallinnan nähtävyydet

1. Vanhakaupunki: Tallinnan vanha kaupunki on yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. Siellä voit vierailla historiallisissa rakennuksissa, kapeilla kujilla ja kauniilla aukioilla.

2. Toompean linna: Toompean linna on Tallinnan symboli ja yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Voit vierailla linnassa ja ihailla upeita näkymiä kaupunkiin.

3. Aleksanteri Nevskin katedraali: Tämä venäläis-ortodoksinen kirkko on vaikuttava näky Tallinnan kaupunkikuvassa. Voit vierailla kirkossa ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

4. Kiek in de Kök -museo: Tämä museo sijaitsee vanhankaupungin muurien sisällä ja tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Tallinnan historialliseen puolustusjärjestelmään. Voit tutustua museoon ja ihailla kaupunkinäkymiä sen katolta.

5. Lennusadam: Tämä merimuseo tarjoaa näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia merenkulun historiasta. Voit tutustua museoon ja oppia lisää Tallinnan merenkulun perinteistä.

6. Kadriorgin palatsi: Tämä barokkipalatsi ja sen kauniit puutarhat ovat suosittu vierailukohde Tallinnassa. Voit kävellä palatsin puutarhoissa ja vierailla sen taidemuseossa.

7. Kumu-taidemuseo: Tämä moderni taidemuseo tarjoaa näyttelyitä virolaisesta taiteesta. Voit tutustua museoon ja ihailla erilaisten taiteilijoiden teoksia.

8. Viru-portti: Tämä historiallinen portti on yksi Tallinnan kaupungin porteista ja tärkeä maamerkki. Voit kävellä portin läpi ja kuvata näkymiä sen yläpuolelta.

9. St. Olavin kirkko: Tämä goottilainen kirkko oli aikoinaan Euroopan korkein rakennus. Voit vierailla kirkossa ja ihailla sen vaikuttavia arkkitehtuurisia piirteitä.

10. Rotermanni-kortteli: Tämä moderni kauppakeskus sijaitsee vanhankaupungin lähellä ja tarjoaa ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja elokuvateatterin. Voit vierailla korttelissa ja nauttia sen nykyaikaisesta ilmapiiristä.

Valitsemalla nämä Tallinnan nähtävyydet voit tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan, kulttuuriin ja kauniiseen arkkitehtuuriin. Osta liput etukäteen tai osallistu opastetulle kierrokselle saadaksesi parhaan kokemuksen kaupungista.

Historialliset ja kulttuurilliset näkökulmat

Historialliset ja kulttuurilliset näkökulmat ovat tärkeitä asioita tutkittaessa Tallinnan näköalapaikkoja. Tallinnalla on pitkä ja rikas historia, joka näkyy kaupungin rakennuksissa ja nähtävyyksissä.

Historialliset näkökulmat tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen Tallinnan menneisyyteen. Esimerkiksi Toompean linna on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Linna on peräisin keskiajalta ja on ollut tärkeä hallinnollinen keskus vuosisatojen ajan. Toompean linna tarjoaa upean näköalan kaupungin yli ja on myös tärkeä symboli Tallinnan historiassa.

Kulttuurilliset näkökulmat ovat myös tärkeitä tutustuttaessa Tallinnan näköalapaikkoihin. Kaupunki on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka heijastuu esimerkiksi Vanhakaupunkiin. Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia historiallista arkkitehtuuria ja kulttuurikohteita. Käveleminen sen kapeilla kaduilla ja tutustuminen sen moniin museoihin ja gallerioihin on loistava tapa kokea Tallinnan kulttuuri.

On myös tärkeää huomata, että historialliset ja kulttuurilliset näkökulmat voivat vaihdella eri näköalapaikoilla. Esimerkiksi Linnamäki, joka on kaupungin kukkula, tarjoaa upeat näkymät sekä historiallisesti että kulttuurillisesti merkittävään lahtiin ja vanhaankaupunkiin.

Muutamia ehdotuksia: Tutustu Tallinnan historiaan ennen matkaa lukemalla historiallisia teoksia tai etsimällä tietoa kaupungin historiallisista tapahtumista. Varaa aikaa tutustua Vanhakaupunkiin ja sen nähtävyyksiin kuten Raatihuoneentorille ja Aleksanteri Nevskin katedraaliin. Älä unohda kokea paikallista kulttuuria esimerkiksi vierailemalla taidenäyttelyssä tai osallistumalla johonkin perinteiseen tapahtumaan Tallinnassa.

Kaupunkimaisemat

 • Kaupunkimaisemat ovat yksi Tallinnan näköalapaikoista, joita kannattaa tutustua.
 • Näiden näköalapaikkojen avulla voit ihailla kaupungin upeaa maisemaa korkealta.
 • Tallinnan vanhakaupungin näkymät ovat etenkin suosittuja turistien keskuudessa.
 • Vanhan kaupungin kattojen yllä kohoavat Tallinnan linnan tornit, ja näkymät tarjoavat upean kuvan kaupungin historiasta.
 • Myös nykyaikaiset pilvenpiirtäjät tarjoavat upeat näkymät kaupungin yli. Esimerkiksi Tallinnan TV-tornista voi ihailla kaupunkia jopa 170 metrin korkeudesta.

Kuinka päästä Tallinnan näköalapaikoille?

Kuinka päästä Tallinnan näköalapaikoille? Tässä osiossa käsitellään erilaisia tapoja päästä Tallinnan näköalapaikoille. Voit sukeltaa julkisen liikenteen maailmaan, kokeilla kaupunkia kävellen tai nauttia mukavuudesta taksin tai vuokra-auton avulla.

Julkiset liikennevälineet

Julkisten liikennevälineiden käyttäminen on kätevä tapa tutustua Tallinnan näköalapaikkoihin. Julkiset liikennevälineet tarjoavat helpon ja vaivattoman tavan liikkua kaupungin eri osissa samalla nauttien upeista näkymistä. Tässä on muutamia vinkkejä julkisten liikennevälineiden käyttöön Tallinnan näköalapaikoilla:

1. Bussit: Tallinnassa on hyvin kehittynyt bussiverkosto, joka kattaa suuren osan kaupungista. Voit matkustaa näköalapaikoille kätevästi bussilla. Esimerkiksi bussi numero 34 vie sinut Paljekallion näköalapaikalle, josta voit ihailla upeita kaupunkimaisemia.

2. Ratikat: Tallinnassa on myös modernit raitiovaunulinjat, jotka tarjoavat mukavan matkustuskokemuksen. Ratikalla matkustaminen voi olla erityisen kätevää, kun haluat tutustua eri näköalapaikkoihin keskustan alueella ja sen ympäristössä.

3. Lautat: Tallinna sijaitsee meren rannalla, ja lauttaliikenne on tärkeä osa kaupungin julkisia liikennevälineitä. Voit matkustaa näköalapaikoille saarille tai tutustua kaupungin ympäristön upeisiin maisemiin lauttaa käyttäen.

4. Pro-vinkit: Ennen julkisten liikennevälineiden käyttöä Tallinnan näköalapaikoilla, varmista että olet tutustunut aikatauluihin ja lipun hintoihin. Tallinnassa on myös kätevää käyttää julkisen liikenteen matkakorttia, joka helpottaa matkustamista ja voi myös säästää rahaa. Muista myös pitää huoli omasta turvallisuudestasi ja seurata liikennevälineiden matkustajainfoa.

Kävellen

Kävellen tallentaminen käy helposti Tallinnan näköalapaikoille. Seuraava luettelo askelista auttaa sinua valmistautumaan ja nauttimaan kävelymatkasta kauniissa kaupungissa:

 • Valitse sopiva reitti: Tutki etukäteen Tallinnan näköalapaikkojen sijainteja ja valitse reitti, joka sopii sinulle parhaiten. Voit suunnitella kävelymatkan näiden paikkojen läpi tai valita yhden näköalapaikan, joka kiinnostaa sinua eniten.
 • Valitse mukavat jalkineet: Koska olet kävelyllä, on tärkeää valita mukavat ja tukevat jalkineet. Varmista, että kengät sopivat hyvin ja ovat kävelylle sopivat.
 • Ota mukaan kartta tai navigointilaite: Tallinnan keskustan katujärjestelmä voi olla hieman monimutkainen, joten ota mukaan kartta tai käytä navigointilaitetta. Tämä auttaa sinua pysymään oikealla reitillä.

Taksilla tai vuokra-autolla

Taksilla tai vuokra-autolla pääsee helposti tutustumaan Tallinnan näköalapaikkoihin. Alla on luettelo eri näköalapaikkojen saavuttamistavoista taksilla tai vuokra-autolla:

 • Lennujaama tee: Voit ottaa taksin tai vuokra-auton ja ajaa Lennujaama teelle, josta avautuu upeita näkymiä Tallinnan kaupunkiin ja satamaan.
 • Teletorni: Taksilla tai vuokra-autolla pääsee Teletorniin, joka on Tallinnan korkein rakennus. Sieltä voi ihailla upeita näkymiä ympäri kaupunkia.
 • Pirita-Koskenranta: Voit ajaa taksilla tai vuokra-autolla Pirita-Koskenrantaan, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja ihailla merinäköaloja.
 • Toompean linnoitus: Voit ajaa taksilla tai vuokra-autolla Toompean linnoitukseen, josta voi nähdä upeat näkymät vanhaan kaupunkiin.
 • Paljassaaren niemimaa: Taksilla tai vuokra-autolla pääsee Paljassaaren niemimaalle, joka tarjoaa upeita näkymiä merelle ja ympäröivään luontoon.

Tallinnan näköalapaikoista

 • Toompea-kukkulalla Tallinnassa on kuusi näköalatasannetta. – Näitä tasanteita voi kiertää kävelykierroksella noin tunnissa ja ne tarjoavat erilaisia näkymiä Tallinnasta, kuten Aleksanteri Nevskin katedraalin ja parlamenttitalon.
 • Tunnetuin näköalatasanne on Kohtuotsa, josta näkee Vanhan kaupungin, keskustan, sataman ja Piritan. Kohtuotsa on suosittu matkailijoiden keskuudessa erityisesti huippusesonkina.
 • Toinen tasanne, Patkuli, tarjoaa näkymän kaupungin muureille, Olevisten kirkolle ja Balti Jaamin rautatieasemalle.
 • Seuraavana on Piiskopi Aed, josta näkee Pelgulinnin ja Kalamajan, taustallaan Tallinnan tuomiokirkko. Piiskopi Aed on rauhallinen ja kaunis näköalatasanne, joka on usein vähemmän tungostunut kuin muut.
 • Neljäs tasanne, Pilstickeri, on piilotettu ja siihen pääsee kapean kadun kautta. Se tarjoaa pienen näköalaharjanteen Pilstickerin portaiden huipulla.
 • Viimeiset kaksi tasannetta ovat vähemmän tunnettuja kuin Piiskopi Aed. Kaikkien kuuden tasanteen kiertäminen antaa kattavan kuvan Tallinnasta ja sen maamerkeistä. Tallinnassa on useita hienoja näköalapaikkoja kaupungin maisemien ihailuun, mukaan lukien hotellien kattoterassit, kirkontornit, näköalatasanteet, hotellin cocktail-baari ja ostoskeskuksen katolla sijaitseva maailmanpyörä.
 • Jos haluat pysyä sisätiloissa, mutta haluat silti ihailla kaupungin näkymiä yli 100 metrin korkeudesta, luxurious Swissotel Tallinnan ylimmässä kerroksessa sijaitseva Horisont Bar on erinomainen vaihtoehto. Baari tarjoaa herkullisia juomia ja on avoin yleisölle, ei pelkästään hotellin vieraille.
 • Tallinnan SkyWheel, joka sijaitsee T1 Mall of Tallinn -ostoskeskuksen katolla, tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman kaupunkiin, mukaan lukien keskusta, Tallinnan lentokenttä ja Ulemiste-järvi. Maailmanpyörä nousee 45 metriin ja kohoaa yli 120 metrin korkeudelle merenpinnasta.
 • Radisson Blu Sky Hotellin 24. kerroksessa sijaitseva Lounge 24 -kattoterassi tarjoaa hyvät näkymät kaupungin keskustaan, Vanhaan kaupunkiin ja satama-alueelle. Vaikka paikka oli aikaisemmin suosikkikohde, vierailut ovat vähentyneet viime vuosina.
 • Pyhän Nikolaoksen kirkon museo esittelee keskiaikaisia hautakiviä, uniikkeja alttareita ja kuuluisan Kuoleman.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä nähtävyyksiä Tallinnassa on lapsille?

Tallinnassa on useita nähtävyyksiä, jotka sopivat lapsille. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Linna puisto, jossa on interaktiivisia multimediaratkaisuja ja leikkipaikkoja, ja Paksu Margareeta, joka on merimuseon kattoterassi. Lisäksi lasten iloksi kannattaa vierailla Tallinnan televisiotornilla, jossa on avoin näköalatasanne ja erilaisia aktiviteetteja.

Mistä näköalatasanteilta Tallinnassa voi nähdä Viron satama-alueen?

Toompean kukkulalta löytyy useita näköalatasanteita, joilta voi ihailla Tallinnan satama-aluetta. Näitä ovat esimerkiksi Toompeanmäen näköalatasanteet ja Pilstickerin torni. Näköalapaikoilta voi nähdä myös upeita maisemia Suomenlahdelle päin.

Missä Tallinnassa voi nauttia kauniista näkymistä vanhakaupungin yli?

Tallinnassa on useita kohteita, joista voi ihailla kauniita maisemia vanhankaupungin yli. Suosituimpia näköalatasanteita ovat Patkulin ja Kohtuotsan näköalatasanteet Toompean kukkulalla vanhankaupungin alueella. Näillä paikoilla voi ottaa upeita valokuvia sosiaaliseen mediaan.

Missä hotelleissa Tallinnassa voi nauttia kauniista näköaloista?

Tallinnassa on useita hotelleja, joissa voi nauttia kauniista näköaloista. Esimerkiksi Swissotel Tallinnin Horisont Bar tarjoaa upeat näkymät yli 100 metrin korkeudesta ja on avoin myös hotellin ulkopuolisille vieraille. Lisäksi Radisson Blu Sky Hotellin Lounge 24 -kattoterassi tarjoaa hyvät näkymät kaupungin keskustaan, vanhaankaupunkiin ja satama-alueelle.

Mitä nähtävyyksiä Toompean kukkulalta Tallinnassa löytyy?

Toompean kukkulalla Tallinnassa on useita nähtävyyksiä. Näihin kuuluvat esimerkiksi tuomiokirkon puutarhat, linnan alue, Tanskan kuninkaan puutarha, Bernt Notken kuolemantanssin maalauksen fragmentti ja piispan puutarha. Kukkulalta voi myös ihailla kaunista näkymää yli kaupungin.

Mistä Tallinnassa voi nähdä upeita maisemia korkealta?

Tallinnassa voi nähdä upeita maisemia korkealta useista paikoista. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi Tallinnan televisiotorni, joka on Pohjois-Euroopan korkein rakennus, ja SkyWheel of Tallinn, joka on 45 metriä korkea ja nousee yli 120 metriin merenpinnasta. Näköalapaikoilta voi ihailla kaupungin keskustaa, Tallinnan lentokenttää ja Ülemisten järveä.