Tallinnan kauppakeskukset

Tallinna on muutakin kuin vain lyhyen laivamatkan päässä sijaitseva lähikaupunki. Se on myös ostosparatiisi, josta löytyy useita laadukkaita ostoskeskuksia, monipuolinen valikoima kauppoja ja edulliset hinnat.

Tässä artikkelissa esittelemme 10 parasta ostoskeskusta Tallinnassa, joissa jokainen shoppailija varmasti viihtyy.

1. Viru Keskus: tunnettu ostoskeskus keskellä kaupunkia

Viru Keskus on Tallinnan ostoskeskusten klassikko. Se sijaitsee aivan kaupungin sydämessä, lähellä vanhaa kaupunkia. Viru Keskus on moderni ja monipuolinen ostoskeskus, jossa on yli 100 liikettä, useita ravintoloita ja kahviloita sekä laaja valikoima palveluita.

Erityisesti Viru Keskus tunnetaan laajasta muotiliikkeiden valikoimastaan. Sieltä löytyy niin kansainvälisiä ketjuliikkeitä kuin paikallisia suunnittelijoita. Lisäksi keskuksessa on useita kosmetiikkaliikkeitä ja elektroniikkakauppoja.

Viru Keskus on erinomainen paikka viettää ostospäivää. Siellä voi helposti kuluttaa useita tunteja kierrellen liikkeissä, nauttien herkullisesta ruoasta tai vain istuskellen ja seuraten kaupungin vilinää.

Osoite: Viru väljak 4/6, 10111 Tallinna

2. Kaubamaja: Viron vastaus Stockmannille

Kaubamaja on suuri tavaratalo, joka sijaitsee Viru Keskusta vastapäätä. Kaubamaja on ollut olemassa jo vuodesta 1960, ja se on yksi Viron tunnetuimmista kauppapaikoista. Kaubamajasta löytyy kaikkea vaatteista kosmetiikkaan, kodintarvikkeisiin ja ruokaan.

Laadukkaat ja tunnetut merkit ovat Kaubamajan valikoimissa edustettuina, ja siellä voi löytää tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Erikoisuutena Kaubamajassa on suuri gourmet-ruokaosasto, joka houkuttelee herkuttelijoita laajalla valikoimallaan.

Kaubamaja on erinomainen paikka tehdä ostoksia, jos haluaa löytää kaiken tarvittavan saman katon alta.

Osoite: Gonsiori 2, 10143 Tallinna

3. Ülemiste Keskus: Viron suurin ostoskeskus

Ülemiste Keskus sijaitsee lähellä Tallinnan lentokenttää, vain neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ülemiste on Viron suurin ostoskeskus, jossa on yli 200 kauppaa ja palvelua, useita ravintoloita ja kahviloita sekä viihdetarjontaa.

Ülemiste-keskuksesta löytyy suuri valikoima vaatekauppoja, kenkäliikkeitä, kosmetiikkamyymälöitä ja elektroniikkakauppoja. Lisäksi keskuksesta löytyy useita sisustusliikkeitä, lasten leikkialueita ja jopa elokuvateatteri.

Osoite: Suur-Sõjamäe 4, 11415 Tallinna

4. Solaris Keskus: trendikäs ostoskeskus nuorille

Solaris Keskus on nuorekas ja trendikäs ostoskeskus, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa. Solariksen valikoimaan kuuluu monia suosittuja vaatekauppoja, elokuvateatteri, useita ravintoloita ja kahviloita sekä laaja valikoima erilaisia palveluita.

Solaris Keskus on suosittu paikka nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Se on paikka, jossa voi viettää aikaa ystävien kanssa, shoppailla uusimpia trendejä, nauttia hyvästä ruoasta tai katsoa elokuvia.

Osoite: Estonia pst 9, 10143 Tallinna

5. Nautica Keskus: ostoskeskus sataman läheisyydessä

Nautica Keskus on suosittu ostoskeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Tallinnan satamasta. Nautica Keskus on loistava paikka aloittaa tai päättää ostospäivä, sillä sieltä löytyy monia suosittuja kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa.

Nauticasta löytyy muun muassa suuri Rimi Hypermarket, erilaisia vaate- ja kenkäkauppoja sekä useita kahviloita ja ravintoloita. Nautica Keskus on erinomainen paikka viettää ostospäivää, olitpa sitten liikkeellä yksin, perheen kanssa tai ystävien seurassa.

Osoite: Ahtri 9, 10151 Tallinna

6. T1 Mall of Tallinn: uusin ostoskeskus kaupungissa

T1 Mall of Tallinn on uusin ja ehkä kunnianhimoisin kauppakeskus Tallinnassa. Se avattiin marraskuussa 2018 ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikkeitä, ravintoloita ja viihdetarjontaa.

T1 Mall of Tallinn sijaitsee Ülemiste-keskuksen läheisyydessä, ja se on erinomainen paikka viettää päivä shoppailun parissa. Ostoskeskuksesta löytyy monia kansainvälisiä ja paikallisia merkkejä, jotka eivät ole vielä saapuneet Suomen markkinoille.

Osoite: Peterburi tee 2, 11415 Tallinna

7. Rotermanni Kvartal: ostosalue täynnä designia

Rotermanni Kvartal ei ole perinteinen ostoskeskus, vaan ennemminkin trendikäs ostosalue, joka sijaitsee vanhan ja uuden kaupungin välissä. Alue on täynnä designliikkeitä, ravintoloita ja gallerioita. Rotermannissa voi tutustua Viron nykyiseen muotoiluun ja löytää ainutlaatuisia tuotteita.

Osoite: Roseni 10, 10111 Tallinna

8. Kristiine Keskus: monipuolinen ostoskeskus hieman kauempana keskustasta

Kristiine Keskus on yksi Tallinnan suurimmista ostoskeskuksista, joka sijaitsee hieman kauempana kaupungin keskustasta. Sieltä löytyy monia kansainvälisiä merkkejä, suuri Prisma sekä useita ravintoloita ja kahviloita.

Osoite: Endla 45, 10615 Tallinna

9. Rocca al Mare: ostoskeskus eläintarhan lähellä

Rocca al Mare on laaja ostoskeskus, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Rocca al Mare on erinomainen paikka päiväretkelle, sillä se sijaitsee lähellä Tallinnan eläintarhaa ja ulkoilmamuseota.

Osoite: Paldiski mnt 102, 13522 Tallinna

10. Solaris Keskus: viihtyisä ostoskeskus ja kulttuurikeskus

Solaris Keskus on sekä ostoskeskus että kulttuurikeskus. Solariksesta löytyy elokuvateatteri, teatteri, musiikkikauppa, lukuisia ruokapaikkoja sekä monia mielenkiintoisia liikkeitä. Solaris on erinomainen paikka nauttia sekä shoppailusta että kulttuurista saman katon alla.

Osoite: Estonia pst 9, 10143 Tallinna

Ostoskeskusten lisäksi

Tallinna tarjoaa paljon muutakin kuin vain ostoskeskuksia. Kaupungista löytyy lukuisia pienempiä putiikkeja, kirpputoreja ja markkinoita, joissa voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä. Lisäksi Tallinnassa on useita kauniita puistoja, historiallisia nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia museoita, jotka tekevät kaupungista täydellisen kohteen päiväretkelle tai viikonloppulomalle.