Keksintötehdas PROTO Tallinna

Keksintötehdas PROTO Tallinna

Keksintötehdas PROTO Tallinn on erityinen paikka, joka yhdistää menneisyyden tieteelliset oivallukset ja nykyajan virtuaaliteknologian. Se tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia, joita ei löydy mistään muualta Euroopasta.

Liput ja pysäköinti

PROTOon on saatavilla erilaisia lippuvaihtoehtoja. Perheliput, aikuis- ja lastenliput sekä ryhmä- ja koululaisliput ovat kaikki käytettävissä. Lisäksi on mahdollista ostaa PROTO Pass, joka on henkilökohtainen vuosikortti.

Sijainti ja aukioloajat

PROTO sijaitsee Tallinnan Noblessnerin alueella osoitteessa Peetri 10, 10415 Tallinna, meren rannalla lähellä Lentosatamaa. Tehtaan aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Keskiviikkoisin ovet ovat avoinna pidempään, klo 19 asti.

Virtuaalitodellisuus

PROTOlla pääset sukeltamaan virtuaalitodellisuuden ihmeelliseen maailmaan. Voit porautua maapallon ytimeen, kiitää itsekulkevan auton kyydissä tai tutkia valtameren pohjaa. Kymmenen erilaista seikkailua vievät sinut aikamatkalle menneisyyteen ja tieteen kiehtoviin oivalluksiin.

Näyttelytilat

Keksintötehtaan näyttelykohteissa pääset itse kokeilemaan ja oppimaan. Fysiikan ilmiöt avautuvat uudella, leikkimielisellä ja jännittävällä tavalla.

Tapahtumajärjestelyt

PROTO tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille tapahtumille. Noblessnerin valimosta löytyy tilaa niin kokouksiin kuin suuriin juhliin. 650 neliömetrin Nobel-sali luo tunnelmalliset puitteet mille tahansa tilaisuudelle.

Lasten leikkialue

Puuhaa pienimmille

PROTOssa on otettu huomioon myös perheen pienimmät. Lasten leikkialueella odottavat ilmatykit, vääristävät peilit ja muut nokkelat ja kehittävät puuhat.

Esteetön pääsy

PROTOssa kukaan ei jää paitsi oivaltamisen ilosta. Paikassa on esteetön pääsy ja tukipalvelut erityistarpeisia varten.

Hygienia ja turvallisuus

PROTO kiinnittää suurta huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen. Paikan päällä on saatavilla käsidesiä ja pintoja puhdistetaan säännöllisesti. Vieraiden ja työntekijöiden terveys on PROTOlle tärkeää.

PROTO ja sen tarina

PROTO sijaitsee Noblessnerin entisellä telakka-alueella, joka on osa Tallinnan teollisen arkkitehtuurin historiaa. Alueen monikerroksinen historia avautuu vierailijoille PROTOssa. Noblessnerin alueen historia ulottuu aina 1800-luvulle asti, jolloin Alfred Nobelin veljenpoika Emanuel Nobel ja Arthur Lessner perustivat alueelle sukellusvenetehtaan.

PROTO Tallinn – matka keksintöjen maailmaan

Keksintötehdas PROTO on paikka, joka tarjoaa niin tietoa, elämyksiä kuin viihdettäkin. Se on kohde, joka sopii kaikenikäisille ja tarjoaa jokaiselle jotakin. PROTOssa pääset sukeltamaan menneisyyden tieteellisiin oivalluksiin ja kokeilemaan uusinta virtuaaliteknologiaa. Se on paikka, jossa tiede, historia ja nykypäivä kohtaavat.