Viru Keskus

Viru keskus

Viru Keskus on yksi Baltian suosituimmista kauppakeskuksista, joka tarjoaa vierailijoilleen laajan valikoiman kansainvälisiä muotibrändejä, laadukkaita ravintoloita ja ainutlaatuisen ostokokemuksen.

Sijainti ja yhteystiedot

Viru Keskus sijaitsee Tallinnan keskustassa, Viru väljak 4:ssä. Kauppakeskukseen on helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla tai autolla.

Lähin bussipysäkki on Hobujaama, A. Laikmaa ja Viru keskus. Raitiovaunupysäkit ovat Viru ja Hobujaama. Trolleybus-pysäkki on Kaubamaja.

Yhteystiedot:

Kaupat ja palvelut

Viru Keskus tarjoaa monipuolisen valikoiman kauppoja ja palveluita. Kauppakeskuksessa on yli 100 liikettä, mukaan lukien kansainvälisiä muotibrändejä kuten ARKET, Zara, Nike ja monet muut. Kaubamaja’s Naistemaailm (Naisten maailma), joka on osa Viru Keskusta, tarjoaa vierailijoille laadukkaita muotibrändejä kuten GANNI, STINE, GOYA, MM6 Maison Margiela ja muita.

Viru Keskus on myös koti maailman parhaalle kirjakaupalle ja Viron suurimmalle kauneus- ja korualueelle. Kauneuden ystävät nauttivat myös Ilusfääristä, joka sijaitsee IV kerroksessa ja on omistettu kokonaan kauneuspalveluille.

Aukioloajat

 • Myymälät: Ma-Sa 10-21, Su 10-19
 • Ruokakauppa: Ma-Su 9-22
 • Apteekki: Ma-Sa 9-21, Su 9-19
 • Ruokahalli: Su-To 11-21, Pe-La 11-23

Palvelut

 • WiFi
 • Ruoka ja juomat
 • Esteettömyys
 • WC
 • Maksullinen pysäköinti

Viru Keskuksen historiaa

Viru Keskus avattiin vuonna 2004. Se on Viron suurin ostoskeskus vierailijamäärältään ja Baltian suurin kauneustuotteiden ja korujen alue. Viru Keskus yhdistetään lasitunnelilla Tallinna Kaubamajaan.

Palkinnot

 • 2004 Vuoden kehitysprojekti
 • 2004 Paras palveluntarjoaja
 • 2006 Paras palveluntarjoaja

Uudistukset ja laajennukset

Vuonna 2022 Viru Keskus uudistettiin täysin. 86 liikettä remontoitiin tai avattiin uudelleen, ja lähes 90% myymälätilasta uudistettiin. Uudistukset keskittyivät tarjoamaan asiakkaille hyvän tilan ja kokemuksia, jotka näyttävät ostoskeskusten tulevaisuuden.

Muun muassa Kaubamaja AS ja Rahva Raamat, joka on voittanut maailman parhaan kirjakaupan tittelin, kokeneet täydellisen muodonmuutoksen. Lisäksi asiakkaita yllättävät uudet tarjoukset MassimoDutti:lta, MANGO:lta, The Body Shop:lta, GRENARDI:lta, Sportland:lta ja Euronics Estonia:lta.

Viru Keskus tarjoaa nyt myös Food Hall -ruokasalin, jossa on 15 ravintolaa ja sen yhteydessä oleva Tammsaare-terassi, sekä kauneudelle ja terveydelle omistetun Beauty Sphere -alueen.

Kestävä kehitys ja vihreät toimenpiteet

Viru Keskus pyrkii olemaan kestävän kehityksen edelläkävijä Baltiassa. Kauppakeskuksessa on toteutettu useita vihreitä toimenpiteitä, kuten tuhansien elävien kasvien istuttaminen ja luonnon tammi parkettilattian asentaminen toisessa kerroksessa. Lisäksi on suunniteltu kätevämpiä ja loogisempia reittejä, ja keskuksen eri osat ja kerrokset ovat saaneet uusia yhteyksiä hissien ja liukuportaiden avulla.

Arkkitehtuuri ja sisustus

Viru Keskus on tunnettu sen modernista ja tyylikkäästä arkkitehtuurista. Kauppakeskuksen sisustuksen suunnitteli tunnettu ruotsalainen arkkitehtitoimisto Wingardhs, ja virolainen arkkitehtitoimisto 3+1 architects auttoi sen toteutuksessa.

Tulevaisuuden näkymät

Viru Keskus jatkaa kehittymistään ja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parhaan mahdollisen ostokokemuksen. Kauppakeskus pyrkii jatkuvasti parantamaan palveluitaan ja tarjoamaan uusia, ainutlaatuisia kokemuksia vierailijoilleen.